Община Пловдив ограничава паркирането в “синя зона на електромобили, предаде репортер

...
Община Пловдив ограничава паркирането в “синя зона на електромобили, предаде репортер
Коментари Харесай

Паркирането в синя зона на електромобили в Пловдив остава безплатно, но само до 3 часа

Община Пловдив ограничава паркирането в “синя зона " на електрически автомобили, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Промяната е отразена в Проект за разпоредба за изменение и допълнение на Наредба за организацията на придвижването и паркирането на територията на община Пловдив. Предложението се внася от кмета.

Причините, които го постановат, са съобразени с навлизането на пазара на оператори, предлагащи наемането на електрически коли чрез мобилно приложение и употребяващи преференциалното гратис паркиране на тези МПС. Това им дава опция да реализират комерсиалната си активност и да осъществят облага " на гърба “ на община Пловдив ". Същите престояват безкрайно във времето тук-там, обозначени за платено паркиране и по този метод попречват използването на местата в зоната,а в същото време съответния търговец кумулира облага от потреблението им.

Редно е престоят в зоната за платено паркиране да бъде стеснен за преференциално - гратис паркиране до рамките на оторизации престой от три часа. Досега електрическите коли спираха безкрайно в " синя зона " в Пловдив и не заплащаха никаква такса. 

По отношение на служебните паркоместа, предоставяни от Общината по реда на чл.16а от Наредба за изменение на Наредба за организацията на придвижването и паркирането на територията на община Пловдив, се върви към ограничение безплатното даване на такива паркоместа и това е първата крачка в тази посока, като се понижи времето за използването им в границите на работното време и работната седмица.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР